Friday, February 17, 2012

Kejutan Yang Membahagiakan

Assalamualaikum

Sebelum nak beranak ni, mungkin ni entry aku yang terakhir sebelum bertukar status menjadi seorang IBU, insyaAllah jika diizinkan olehNya. Nak dipendekkan cerita, sepanjang aku mengandung ni, idak ler mengidam apa-apa melainkan aku hanya nak makan sama seperti aku bujang-bujang dulu. Tapi dek disebabkan memikirkan masa berpantang nanti aku dah tak boleh bedal segala jenis mak nenek makanan, pagi tadi husband aku beli roti canai untuk santapan pagi kami. Aku dah tak bape larat nak masak la. Alasan je aku ni kan padahal nak manja lebih dengan laki aku.

Tengah syok dok bedal roti canai 2 keping sorang, sian laki aku kene follow diet gajah aku ni..hehehe tiba-tiba terkeluar perkataan yang aku nak makan prosperity burger (owhhh i'm lovin' it!!!) . Alasannya nak makan semua jenis makanan yang terlintas kat kepala. Then laki aku pun jawab ' ok esok kita pi McD'. 



Untuk pengetahuan korang, kat Labuan ni McD cuma ada kat airport je. Nasib baik la rumah aku sebelah airport je. Nak dijadikan cerita, macam biasa hari Jumaat kaum adam pastinya ke masjid untuk sembahyang Jumaat. Biasanya kul 1.30 laki aku dah balik dari masjid tapi ini kul 2 petang tadi bayang pun tak nampak. Ok la aku assume maybe dia ada hal kot. Then dalam kul 2.30 laki aku pun balik. Buka je pintu rumah,

Supriseeeeeeeeeeeee!!!!!!

Aku yang tengah layan sapu lantai konon-konon nak tunjuk rajin kat laki aku, rasa macam nak melompat bila tengok dia bawak balik chicken prosperity burger bersama dengan ayam goreng 2 ketoi & McFlurry Oreo. Tak terharu korang bila suami kita cuba untuk dapatkan apa yang kita nak di saat-saat kita dah sarat bawa perut yang besar tu. Perasaan ibu mengandung ni lain sikit. Perhatian kene lebih. Ingat tu para suami sekalian!!! Nasib baik aku masih sedar yang aku ni mengandung, kalau tak memang aku melompat terus kat laki aku tu. 

Happynya aku bila suami aku cuba manjakan aku sampai macam ni sekali. Sepanjang mengandung ni, tak pernah sekali la apa yang aku nak makan tu tak dapat. Nak pizza, jom. Nak roti canai, jom pegi sekarang. Nak KFC bagitau je bila nak. Nasib baik juga aku tak rasa mengidam nak makan makanan yang pelik-pelik.

Apa pun saya sangat sayangkan suami saya...hiksssss suami saya adalah segalanya. Dia la schoolmate saya, classmate saya, best friend saya. Pendek kata peneman saya dunia akhirat. 



29 comments:

  1. makan burger pepagi ni pun macam menarik.. =)

    ReplyDelete
  2. semoga selamat deliver nanti yer..menjadi ibu adlh momen terindah dalam hidup..jgn lupakan saat itu.=)

    ReplyDelete
  3. weeeee~~sweet nye! hewhew~~menurut betul..bertual badan :) btw..selamat melahirkan and congrat ~

    ReplyDelete
  4. sweet, sukanya.... sy selalu gak mintak mcm2 tp last2 gugur tgk airmata suami sebaknya rasa..

    ReplyDelete
  5. bahagianya hidup awk...moga kekal hinggake akhir hayat dan moga selamat melahirkan baby comel...

    ReplyDelete
  6. semoga selamat melahirkan baby yg comel nnt :)

    ReplyDelete
  7. wahhh.. merasa yea baby comel tu makan burger ayam tu..

    hmm.. cedapnyer mama- ujar baby tu dalam hati:)

    ReplyDelete
  8. wah bestnye hasbend manjekan.hehe nie tak sabar nak ade baby nie. eh emy kawen pon tak nak ade baby! haha :p

    ReplyDelete
  9. wa suetttttttttttttttt nye bila kita nak bawa perot juga ni huhu

    ReplyDelete
  10. Alhamdulillah, bertuahnyer nasib bdn dpt suami yang best cenggitu...

    ReplyDelete
  11. waaa..suka cita romantik2 ni....tumpang gembira... =) semoga bahagia sampai ke syurga..insyaAllah!

    ReplyDelete
  12. cinta zaman sekolah hingga sekarang..jodoh akak kan..bdw, muke akak still awet mude walaupun nak jadi mama dah..hehe..dapt prosperity, superb !~ =)

    ReplyDelete
  13. wah..akak dah kawen rupanya...tgk masih muda..ehehe..sweetnya....^^

    ReplyDelete
  14. bestnye..sy jeles :P hehe smoga selamat melahirkan baby nnt kak :)

    ReplyDelete
  15. akak xde mengidam-ngidam pun eh? first time dgr cite orang mengandung xde rs mengidam.

    ReplyDelete
  16. semoga selamat melahirkan baby nnt ye... :)

    ReplyDelete
  17. 1ST time singgah snie..and first time denga kisah ibu2 pewot boyot..huhu arap ibu adn baby sihat walafiat hendaknya

    ReplyDelete
  18. bestnye..untung suami sis amik kisah..org mengandung mama ade la ctr kat maira..mcm2 ragamnya..huhu...i also want to be a mother..maybe 5 or 6 tahun lagi..heheh...love baby..

    ReplyDelete
  19. wahhh.....wow....hehehehe terexcited....

    ReplyDelete
  20. wah, skg ramai sgguh yg tgh menanti saat kelahiran ye..semoga semuanya dilancarkan, amin~~ :)

    ReplyDelete
  21. alhamdulillah... seronok dgr.. hehe.. moga Allah permudahkn segalanya.. =)

    ReplyDelete
  22. wahhhh..best nyer..nice nyer ur hubby..alhamdulillah..semoga kebahagian milik kalian hinga ke syurga ..amin...'
    salam perkenalan dr HOTZ MUMMA...

    www.azrulin.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. sweetnya :)
    ni yg tak sabar nak kawen ni.
    mood ; miang. :P

    ReplyDelete